Verdriet

Verdriet

Verdriet

Binnen en buiten tranen……

Verdriet we kennen het allemaal. Je krijgt te horen dat je vader ernstig ziek is, je buurvrouw overlijdt, je bent je lievelingsknuffel kwijt geraak, je wordt ontslagen van je droombaan, je vriend gaat emigreren, een familielid wil je nooit meer zien en zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen waar je verdrietig om kan zijn.
Grote dingen en kleine dingen.

Hoe uit jij jouw verdriet? Barst je in tranen uit waar iedereen bij is, zoek je een stil plekje op om te huilen of huil je alleen binnen in jezelf.
Hoe je je verdriet uit heeft alles te maken met wat je van je ouders hebt meegekregen over het uiten van verdriet, welke overtuiging je aan verdriet koppelt en wat jouw eigen ervaring is op het moment dat je je verdriet uitte.
Verdriet hoeft niet altijd zichtbaar voor een ander te zijn. En het kan ook zijn dat je bij de ene persoon je verdriet makkelijker kan tonen als bij een ander persoon.
Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt bij de manier hoe jij je verdriet tot uiting brengt.
Of dat nu met veel tranen en enorme snikkende uithalen is, zachtjes in een stil hoekje of misschien wel diep van binnen in jezelf.
Als het voor jou prettig voelt en het is goed voor jou om het op jouw wijze te doen, dan maakt het niet uit wat anderen daar van vinden. Het gaat tenslotte om jouw verdriet!