Kinderen en de impact van ontslag

Kinderen en de impact van ontslag

Kinderen en de impact van ontslag

Kinderen en de impact van ontslag

Vier maanden geleden ben je ontslagen en wat heeft dat een impact op jou als persoon.
Je zit emotioneel minder lekker in je vel, je bent onzekerder geworden, je hebt grote zorgen hoe het nu verder moet. Financieel is er veel veranderd en ook de structuur van het dagelijkse leven is veranderd.  Door dit ontslag ben jij als ouder niet alleen veranderd, maar is de hele situatie in je gezin veranderd.

Je kind reageert anders dan normaal, soms misschien wel agressiever of is juist teruggetrokkener geworden. Hoe kan dit toch? Wat speelt er toch?
Een verandering die je als ouder niet gelijk aan jouw ontslag zult koppelen.

Hoe graag je deze zorgen en omstandigheden voor je kinderen ook wil verbergen, dit lukt je waarschijnlijk niet. Kinderen voelen haarfijn aan dat er spanningen zijn en dat de sfeer veranderd is. Als gezin kunnen jullie waarschijnlijk minder vaak leuke gezellige uitstapjes maken, de vakanties naar het buitenland gaan nu even niet meer lukken, helaas moet het lidmaatschap van de sportclub van je kind opgezegd worden, dit alles doordat de financiële situatie veranderd is. 
Ook de kleine veranderingen kunnen een enorme impact hebben zoals bijvoorbeeld dat lekkere gebakje dat iedere zondagochtend bij de koffie aanwezig was en er nu niet meer is.

Het is voor jou als ouder al moeilijk om met de ontslagsituatie te dealen, maar dit kan ook zeker voor je kind een enorme impact hebben. Door de veranderingen van het dagelijkse leven zoals dat pappa elke dag thuis is of dat mamma je nu wel iedere dag naar school brengt en uit school kan halen, kan je kind ander gedrag laten zien en zich minder prettig voelen.
Samen met je kind gaan we op zoek naar wat er achter het gedrag van je kind zit. Waar het nare gevoel vandaan komt en welke behoefte je kind heeft.
Om inzichten te krijgen gaat je kind de situatie visueel maken. Vanaf een afstandje kan hij kijken naar zijn eigen verhaal en kan er gekeken worden welke mogelijke oplossingen er zijn om je kind weer lekker in zijn vel te laten zitten.

De situatie kan niet veranderd worden, wel kun je kijken hoe je hier als gezin met elkaar mee om kunt gaan.
Herken je je gezin of je kind in dit verhaal neem vrijblijvend contact op om samen te bespreken wat ik als gezinscoach voor jullie kan betekenen.