Dichterbij jezelf komen met behulp van een opstelling

Dichterbij jezelf komen met behulp van een opstelling

Dichterbij jezelf komen met behulp van een opstelling

Dichterbij jezelf komen

Om zo min mogelijk blokkades in de lichaam te ontwikkelen is het van belang om bij je intuïtie en je eigen gevoel te blijven.

Uitspreken wat je ergens van vindt, wat je voelt of ervaart kan soms lastig zijn. Zeker als je weet dat je omgeving er hele anders over denkt en instaat.

De omgeving kan een enorme invloed hebben op hoe jij je voelt, welke belemmeringen je ervaart en dat jij je anders voordoet als dat je werkelijk zou willen.

Dit is een heel begrijpelijke reactie. Het is een oergewoonte om geliefd te willen zijn bij je omgeving of om te zorgen dat je niet buitengesloten wordt door je omgeving. Een onbewuste angst voor verstoting. Dit kan nog in je systeem van herkomst zitten en draag je dan met je mee.

Je kunt je mening (onbewust)  genuanceerder of misschien wel helemaal niet uitspreken.

De blokkades die dan ontstaan kunnen er voor zorgen dat je op een gegevens moment minder lekker in je vel gaat zitten, steeds tegen dezelfde dingen aanloopt, onverklaarbare lichamelijke klachten krijgt. Onbewust ben je je anders gaan gedragen en uitten als dat je vanuit je werkelijke kern zou willen.

Met individuele opstellingen ga je met deze blokkades aan de slag en zorg je ervoor dat je alle ballast die je bij je draagt van je (voor-)ouders daar mag gaan laten, als het ware teruggeeft aan diegene waar deze ballast bij behoort.

Er ontstaat ruimte en rust. Vaak ook herkenning en bevestiging van iets dat je altijd al gevoeld en ervaren hebt.

Met deze methode kunnen blokkades en belemmeringen vanuit de generatie worden doorbroken.