De impact van vastgezette rouw

De impact van vastgezette rouw

De impact van vastgezette rouw

De impact van vastgezette rouw- en verlieservaringen

Zijn batterij is helemaal leeg. Hij heeft totaal geen energie meer en kan dat niet plaatsen. Hij heeft immers een fijn leven, een lieve vriend, een heerlijk huis, een leuke baan en geniet van zijn sociale contacten. En tóch voelt hij zich leeg en opgebrand.

‘Regelmatig krijg ik in mijn praktijk te maken met de impact van kanker in het gezin op de andere gezinsleven. Vaak komt dit pas jaren later tot uiting’, weet ik uit ervaring.

‘Dit bleek ook het geval bij Dennis, die zich bij mijn praktijk aanmeldde. Eerst liet ik hem zijn situatie, zoals deze nu is, met POPtalk op tafel zetten. Dat zag er inderdaad positief en rustig uit.

Vervolgens vroeg ik hem wat er zich de afgelopen jaren had afgespeeld. Dennis liet mij, maar vooral zichzelf, zien wat er allemaal op zijn pad is gekomen. Zijn moeder kreeg kanker en er volgde een heel behandeltraject, zijn opleiding vroeg veel tijd, hij voelde zich verplicht zijn sociale contacten allemaal bij te houden en als gevolg van de ziekte van zijn moeder is hij in de verzorgende rol voor zijn zieke moeder en het gezin gestapt. Hij heeft daarbij onbewust zijn eigen gevoelens en emoties geparkeerd.’

Rust

‘Zijn moeder herstelde gelukkig goed en er kwam rust in Dennis’ leven. Hij rondde zijn opleiding af en vond een leuke baan. Door deze rust kwam er ruimte voor de onbewust vastgezette rouw- en verlieservaringen.

Dit kan zich op verschillende manieren uiten en bij Dennis uitte het zich in weinig energie hebben, opgebrand zijn. Door de situatie visueel te maken en er van een afstandje naar te kijken, zag Dennis wat er zich allemaal in zijn rugzak opgestapeld had en om aandacht vroeg. Daardoor kunnen nu vervolgstappen gezet worden, zodat er weer balans in het energieniveau gecreëerd wordt.

Essentiële oliën

Daarnaast bood ik Dennis ook de 100% pure essentiële oliën van dōTERRA als extra ondersteuning aan. Er is een speciale lijn voor de emotionele ondersteuning. Denk hierbij aan rouw en verlies, emotionele onbalans, verminderde energie en uitputting.

Ook is het mogelijk om een persoonlijke blend van oliën, die de cliënt op dat moment het beste kunnen ondersteunen, samen te stellen. Cliënten ervaren een positieve verbetering bij het dagelijks en regelmatig gebruik van de olie.

Heb jij ook behoefte aan ondersteuning met coaching of essentiële oliën neem vrijblijvend contact met mij op om te bespreken welke mogelijkheden er voor jou zijn.