Afstoting kind door ouder

Afstoting kind door ouder

Afstoting kind door ouder

Afstoting kind door een ouder

Een gezin bestaande uit vader, moeder en 2 dochters. Met elkaar een leuk gezin en het ontbreekt hen aan niets. Eenmaal per jaar gaan ze twee weken op vakantie, heerlijk uiteten, de feestdagen brengen ze gezellig met elkaar en familie door. Het ideale gezin…zo lijkt het.

En toch na jaren blijkt dit heel anders in elkaar te zitten.
De vader in het gezin wordt ernstig ziek en komt na ruim 1½ jaar te overlijden. Het ziekteproces en het overlijden is een zware tijd voor een ieder in het gezin. En na het overlijden van de vader valt het hele gezin uit elkaar.

Door de emoties die erbij komen kijken ontstaat er een kloof tussen de jongste dochter, haar moeder en oudere zus. De jongste dochter gaat op haar eigen manier om met haar gevoel en emoties en voelt zich hierin niet gesteund door haar moeder en zus.
Ze probeert steeds uit te leggen wat het met haar doet, maar voor haar gevoel spreken ze een totaal andere taal. Ze zitten niet op de zelfde frequentie.
Dit veroorzaakt veel wrijving en stress bij zowel de moeder als de dochter. Het levert zelfs zoveel stress bij de moeder op dat ze na een klein akkefietje per telefoon laat weten haar dochter en schoonzoon niet meer te willen zien en spreken.
De dochter zag dit niet aankomen en blijft verslagen achter. Het was een grote klap in haar gezicht. Eerst raakt ze haar lieve vader kwijt en nu laat haar moeder haar ook nog eens in de steek. Hoe is dit toch mogelijk? Een moeder die haar dochter aan de kant zet is echt onbegrijpelijk.

Na veel boosheid, verdriet, ongeloof, schaamte en allerlei andere emoties die er bij kwamen kijken heeft ze met de situatie om leren gaan. Het was een waar rouwproces dat doorlopen werd en waarbij ze vaak heen en weer geslingerd werd in haar gevoelens en emoties.

Met behulp van goede begeleiding van een rouw- en verliescoach leerde ze goed naar haar gevoel luisteren en zo ontstond er steeds meer rust.
Er kwamen inzichten in hoe de band alle jaren werkelijk geweest was. Maar ook het verdriet van nu beide ouders kwijt te zijn, een vader door overlijden en een moeder door afstoting.

En dan alle (voor-)oordelen en “goed bedoelde” adviezen van haar omgeving. Het was een hele pittige periode, waarin ze inmiddels haar weg heeft weten te vinden.

Een moederpersoon zal ze altijd blijven missen, maar de vrouw die haar dit heeft aangedaan zeker niet.

Herken je iets van jezelf hierin en wil je graag hulp van een onafhankelijk iemand. Een persoon die van de zijlijn met je meekijkt en een stukje in je leven meewandelt, ik kan je hierbij helpen en ondersteunen.