POPtalk & workshops

POPtalk brengt communicatie in beeld...

POPtalk is een methode die zich richt op het visualiseren van de belevingswereld van een kind en/of de ouder(s) tijdens een gesprek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van poppetjes (playmobil, duplo, houten poppetjes) en ander symbolisch materiaal (emotiekaarten, kwaliteiten, kleurenkaarten, pictogrammen enzovoort). De eigen werkelijkheid wordt in beeld gebracht en dit leidt tot meer inzichten voor zowel het kind, de ouder(s) als de gezinscoach.

Het in beeld brengen van de situatie is communiceren op een gelijkwaardig niveau en voor iedereen duidelijk en begrijpelijk.

Je kan laten zien welke ervaring je hebt en welke emoties je hierbij beleeft hebt.  

Voor veel mensen geldt dat zij vaak moeilijk onder woorden kunnen brengen wat hen bezighoudt. Vooral als er sprake is van heftige gevoelens zoals angst, verdriet of boosheid. Als je in een fase van rouw zit, je kind gepest wordt of er leerproblemen zijn bijvoorbeeld.

Als een situatie wordt uitgebeeld met poppetjes, is het een stuk eenvoudiger om de reacties en gevoelens van anderen te bespreken. Het is minder bedreigend om over jezelf en/of anderen te praten als je dit met poppetjes kunt laten zien.

Door een situatie neer te laten zetten met POPtalk, krijg je als coach in korte tijd de mogelijk om inzicht te krijgen in wat jij hebt beleefd, hoe jij het hebt ervaren, wanneer één en ander heeft plaatsgevonden en waar jij eventueel tegenaan bent gelopen.

Enerzijds ben je toeschouwer van je eigen situatie en anderzijds actief betrokken in het vinden van mogelijkheden. Door het vraag- en antwoordspel komt je weer tot nieuwe inzichten. Je leert zo nieuwe dingen over jezelf.

Het samen naar de poppetjes kijken en het 'spreken over' de situatie maakt het makkelijker om iets bespreekbaar te maken.

Communiceren over jezelf gaat makkelijker want je hoeft niet direct in woorden te vertellen wat je dwars zit. Als begeleider hoef ik er niet direct in woorden naar te vragen, je kunt het met de poppetjes laten zien. 

POPtalk is ontwikkeld voor kinderen maar ook prima inzetbaar bij pubers, (jong-)volwassenen of andere doelgroepen, zoals mensen met een verstandelijke beperking, mensen met autistisch spectrum enzovoort.

Het is geen therapeutisch middel maar biedt een geweldige ondersteuning in gesprekken met zowel kinderen als volwassenen.

POPtalk is geschikt voor iedereen. Een gesprek in beeld brengen is voor iedereen verhelderend.

Beelden zeggen tenslotte meer dan 1000 woorden!


POPtalk workshop mogelijkheden

Ben je leerkracht, (kinder-)coach, psycholoog, (spel)begeleider, maatschappelijk werker, logopedist, therapeut, werkzaam in de uitvaartbranche, vrijwilliger of ouder? dan is POPtalk echt iets voor jou!

Ook jij kunt leren hoe je zelf een POPtalkgesprek kunt voeren en hoe je deze methodiek in de praktijk kunt inzetten.

 

Workshopmogelijkheden:

2-daagse workshop POPtalk:

Tijdens deze workshop leer je naast de basis ook hoe andere methodieken en materialen goed gecombineerd kunnen worden met POPtalk.

Doel:

Praktische handvatten bieden om met kinderen/jongeren & volwassenen in gesprek te gaan. Belangrijke onderwerpen als conflicten, kwaliteiten, gewenst/ongewenst gedrag, gevoelens en gedachten, pesten, grenzen stellen, sociaal netwerk en het stellen en behalen van doelen komen aan bod.

De workshop is interactief. Je krijgt de gelegenheid om het geleerde te oefenen en te bespreken. De basisgedachte tijdens de training: spreek met het kind zonder oordeel!

Werkwijze:

De workshop is opgedeeld in 2 bijeenkomsten van elk ongeveer 7 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers, bij kleine groepen zullen de dagen korter duren). Tussen de 2 workshopdagen zit een periode van een paar weken om het geleerde in de praktijk te oefenen en toe te kunnen passen.

 

De kosten voor deze workshop zijn € 395,- dit is incl. cursusboek, koffie/thee, lunch en locatie.

 

2-daagse workshop POPtalk rouw & verlies:

Tijdens deze workshop komen verschillende verlieservaringen aan bod. Je leert om met behulp van poppetjes en diverse andere materialen het verlies in beeld te (laten) brengen en te bespreken. Zo ontstaat er overzicht en inzicht in complexe situaties.

Is rouw & verlies een thema waar jij veel mee te maken hebt tijdens je werkzaamheden, dan kun je je inschrijven voor POPtalk rouw & verlies, een mooie verdieping voor je praktijk. Een 2-daagse workshop boordevol werkvormen om kinderen en jongeren met een rouw-/verlieservaring te begeleiden.

 

De kosten voor deze training zijn € 450,-  voor cursisten in bezit van een POPtalkcertificaat en € 485,- voor cursisten zonder POPtalk certificaat. Dit is inclusief cursusboek(en), koffie/thee, lunch en locatie. 

 

POPtalk is een geregistreerde onderwijsinstelling en staat ingeschreven in het register van het CRKBO. Tevens is POPtalk geregistreerd bij lerarenportfolio.nl.

Voor het volgen van de workshop ontvangen leerkrachten 25 registeruren!

Bij het SKJ is POPtalk geaccrediteerd onder nummer SKJ 199467. Er zijn 19,50 geaccrediteerde punten toegekend. Voor POPtalk rouw & verlies zijn dit 21 geaccrediteerde punten. 

Bij ABvC worden er 12 punten toegekend.

 

Miniworkshop/lezing (+/- 1,5 uur):

Wil je jouw team/collega's kennis laten maken met POPtalk dan is deze miniworkshop/lezing een goede optie. 

Tijdens de miniworkshop/lezing wordt in het kort uitgelegd wat POPtalk is, hoe en voor wie/wat je POPtalk in kunt zetten.

De miniworkshop wordt op een door jouw uitgekozen locatie gegeven.

 

De kosten voor deze miniworkshop bedrage € 195,- (max. 15 deelnemers).

Is de locatie meer dan 10 kilometer buiten Alphen aan den Rijn, dan zal € 0,19 per kilometer in rekening gebracht worden.

 

POPtalkXtra:

Ben jij POPtalkcoach en op zoek naar een stukje verdieping? Wil je graag met andere POPtalkcoaches delen? Is er een een casuïstiek die je wilt bespreken? Ben je benieuwd naar nieuwe werkvormen of heb je zelf een werkvorm bedacht met POPtalk die je graag aan je collega's wilt laten zien? Zijn er materialen die je (dubbel) hebt en graag wilt ruilen of verkopen, dan is POPtalkXtra echt iets voor jou. 

 

De kosten voor deze bijeenkomst van +/- 3,5 uur bedraagt € 85,-, dit is incl. koffie/thee en iets lekkers. 

 

Heb je vragen of wil je je graag inschrijven voor een workshop neem dan contact met mij op via het contactformulier, info@praktijk-detoekomst.nl of 06 5151 2879.


Data workshops

Data 2-daagse workshop: 

 

Najaar 2020:

Vrijdag 4 september & vrijdag 9 oktober

Donderdag 10 september & donderdag 15 oktober

Maandag 5 oktober & maandag 26 oktober (Rouw & Verlies)

Zaterdag 7 november & zaterdag 12 december

Zaterdag 14 november & zaterdag 28 november (Rouw & Verlies

Zaterdag 21 november (POPtalk Xtra)

Het is ook mogelijk om de workshop individueel te volgen. Samen plannen we een datum die ons beide schikt. 

Je kunt je in schrijven door het contactformulier in te vullen of een email te sturen naar

info@praktijk-detoekomst.nl