Nieuws

Naamsverandering & nieuw logo

Naamsverandering…waarom? zou je kunnen denken…ik leg uit:
De start van mijn praktijk als kindercoach werd in 2015 een feit. Wat is het bijzonder dat ik kinderen mag begeleiden om weer Dol – Fijn & Liefdevol in het leven te komen staan. Daar is dan ook de naam van mijn praktijk uit ontstaan. Mijn logo met de dolfijnen, het hart en de kleurrijke regenboog was daar heel passend bij. Het plaatje voor mijn doelgroep klopte.
Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en is mijn doelgroep concreter en specifieker geworden.
Door de opleidingen, cursussen en workshops die ik heb mogen afronden is het duidelijk geworden dat ik heel veel voldoening krijg als ik jonge kinderen mag begeleiden die te maken krijgen met palliatieve zorg, rouw & verlieservaringen en uitvaart.
Samen kijken naar de toekomst en een weg vinden om liefdevol door te leven. De kleuren van het leven weer in gaan zien.
Als metafoor gebruik ik hiervoor vaak de rups en de vlinder.
De rups die zijn leven als rups achter zich laat en na tijdelijk in een cocon te leven zich ontpopt tot een prachtige vlinder om door te mogen leven. De prachtige herinneringen die hij als rups heeft opgedaan blijven bestaan, ook al is het leven totaal veranderd. Zo is het ook bij rouw- & verlieservaringen. Je neemt als het ware een nieuwe identiteit aan.

Bij een nieuwe identiteit van mijn praktijk hoort dan ook een nieuwe naam. Vanaf nu gaat mijn praktijk Praktijk De Toekomst heten.
Begeleiding in het liefdevol dóórleven na een rouw- of verlieservaring.

Bij deze naamsverandering mag zeker een nieuw logo niet ontbreken.
Eén die past bij de mijn doelgroep en de nieuwe naam van mijn praktijk. In mijn achterhoofd nemend de metafoor die ik vaak gebruik is deze ontstaan.
Het hart voor de liefdevolle begeleiding, maar ook het hart waarin de herinneringen blijven bestaan. Na een verlieservaring laat deze wel littekens na. De rups & vlinder uit de metafoor en de kleuren om de kleuren van het leven weer te mogen zien.

Monuta informatiedag

Zaterdag 2 juni 2018 is er bij begrafenisonderneming Monuta een informatiedag. Tussen 10:00 - 14:00 uur zijn jullie van harte welkom. 
Op deze dag ben ik aanwezig met het uitvaartspeelgoed en kunnen jullie terecht met al jullie vragen omtrent rouw & verlies. 

Monuta uitvaartverzorging
Wilhelminalaan 26
Alphen aan den Rijn


POPtalk Rouw & Verlies

Vanaf juni 2018 ga ik naast de 2-daagse workshop POPtalk voor kids ook de 2-daagse workshop POPtalk Rouw & Verlies geven. 
In deze 2-daagse workshop leer je POPtalk in te zetten bij Rouw & Verlies in de breedste zin van het woord. Je kunt hierbij denken aan: de dood, verhuizen, verliezen van je baan, ziekte in het gezin, etc. 
Een mooie uitbreiding van je tools. 
Voor meer informatie over deze workshop vind je hier.


Uitvaartbraderie

Zondag 12 november 2017 heb ik op de uitvaartbraderie van het crematorium in Alphen a/d Rijn mogen staan. Tijdens deze fijne drukbezochte dag heb ik aan vele mensen uit mogen leggen wat ik als gezinscoach kan betekenen bij uitvaartvoorlichting en de nazorg bij rouw & verlies.
De mensen hebben het uitvaartspeelgoed wat tijdens de uitvaartvoorlichting ingezet wordt kunnen bekijken en er was volop gelegenheid om vragen te stellen.