Dit is Natascha

Wie is Natascha, je gezinscoach?

Als je op zoek bent naar hulp is het prettig om te weten met wie je te maken krijgt. Aan wie je je kind, jezelf of je gezin en jullie verhaal toevertrouwd. Ik stel me dan ook graag even voor.

Mijn naam is Natascha Peters. Ik ben getrouwd met Jan en samen hebben wij een zoon Danny met een lichamelijke beperking.
Als gezin kwamen wij in aanraking met een kindercoach en wat vond ik het mooi en bijzonder om te zien wat het werk van een kindercoach kon bewerkstelligen. In een korte periode zagen wij positieve vooruitgang bij onze zoon en wij als ouders kregen tips aangereikt waardoor wij als gezin weer verder konden.

Deze eigen ervaring met een kindercoach heeft mijn passie doen aanwakkeren en na jaren in de gezondheidszorg gewerkt te hebben (kraamverzorgster & medisch secretaresse op verschillende afdelingen in verschillende ziekenhuizen) kwam ik er steeds meer achter dat ik het heel fijn vond als mensen mij hun verhaal toevertrouwde en ik daarbij voor hun een luisterend oor kon zijn. Hier wilde ik meer mee gaan doen. Op dat moment besloot ik om mij om te gaan scholen tot gezinscoach.

Het vertrouwen dat ik van de gezinnen krijg om een stukje mee te mogen lopen in hun leven om zo samen te kunnen kijken waar ze behoeften aan hebben geeft mij heel veel voldoening en energie.
En wat is het mooi om te zien wat er in een korte periode bereikt kan worden.

Rouw & verlies is een rode draad in mijn leven en dat maakt dat dit mijn specialisatie is geworden. Vanuit mijn eigen ervaringen en de kennis die ik tijdens de vele opleidingen, cursussen en workshops tot mij heb genomen kan ik gezinnen helpen in de periode waarin zij te maken hebben met een verlieservaring of rouwperiode.
Enkele voorbeelden van mijn eigen ervaringen op dit gebied zijn verhuizingen, waarbij ik afscheid moest nemen van vriendinnen en mijn vertrouwde veilige omgeving / overlijden van dierbare personen in mijn leven / ernstige ziekten in de familie en vriendenkring / kindafstoting.

Tijdens de coaching trajecten die ik met de gezinnen had merkte ik dat er veel onduidelijkheid en onwetendheid is rondom de uitvaart. Ouders zitten met vragen als: wat vertellen we wel wat vertellen we niet?, hoe brengen we de informatie over en heeft ons kind het begrepen, doen we er goed aan om onze kinderen mee te nemen naar de uitvaart?, hoe heeft ons kind de uitvaart ervaren? enzovoort.
Om gezinnen hierin te kunnen informeren, begeleiden en adviseren heb ik uitvaartvoorlichting en nazorg aan mijn specialisatie toegevoegd.

Gezinnen die te maken hebben met palliatieve zorg kan ik een stukje begeleiding bieden om situaties te verduidelijken, bespreekbaar te maken en vragen die er ontstaan te beantwoorden. Deze begeleiding gebeurd vaak bij het gezin thuis, maar kan uiteraard ook bij mij in de praktijk op neutraal terrein.

Vol liefde, warmte, eerlijkheid, openheid en respect werk ik in een huiselijke sfeer en veilige omgeving samen met de gezinnen of het kind aan de situatie die op dat moment wat extra aandacht verdient. Dit doe ik voornamelijk door de situatie visueel te maken met onder andere POPtalk en uitvaartspeelgoed.
Het is heel bijzonder en mooi om te zien hoe iedereen vanuit zijn gevoel de situatie op tafel weet te zetten en vanuit zijn eigen intentie, belevingswereld en emotie inzichten krijgt om zo weer stappen richting DE TOEKOMST te kunnen zetten.

Naast mijn prachtige werk als gezinscoach ben ik trainer van POPtalk en POPtalk rouw & verlies. Een fijne laagdrempelige methodiek die je tijdens de 2-daagse workshop eigen kunt maken.
De 2-daagse workshop wordt in huiselijke sfeer gegeven aan personen die in het dagelijks leven met mensen werken en graag situaties visueel willen maken bijvoorbeeld omdat ze vastlopen in het “taalkundige” begeleiden.
Na deze 2 dagen ga je met een certificaat en een goed gevulde rugzak met mooie werkvormen, die gelijk inzetbaar zijn in de praktijk, naar huis.